Logo BIP Logo ePUAP
Biuletyn Informacji Publicznej
herb jednostki
Urząd Gminy Bielice
System eBoi

eBoi
Jak załatwić sprawę?

System eWrota

eWrota
BIPy jednostek organizacyjnych.

Klauzula Informacyjna dotycząca podatków

INFORMACJE DOTYCZĄCE PRZETWARZANIA DANYCH

 

Administrator danych osobowych

Administratorem Państwa danych osobowych jest Wójt Gminy Bielice z siedzibą w Urzędzie Gminy, ul. Niepokalanej 34, 74 - 202 Bielice  . Kontakt jest możliwy za pomocą telefonu: (+48) 91 56 44 235, 91 56 44 220, adresu e-mail: sekretariat@bielice.com.pl

 

Inspektor Ochrony Danych

W sprawach ochrony swoich danych osobowych możecie się Państwo kontaktować z Inspektorem Ochrony Danych przez telefon: +48 608 442 652; adres e-mail: bkaniuk@proinspektor.pl lub pisemnie na adres Gminy.

 

Cel i podstawa przetwarzania

Państwa dane osobowe przetwarzane będą na podstawie:

    1. wypełniania obowiązku prawnego w związku z realizowaniem zadań przez Gminę;
    2. wykonywania zadania realizowanego w interesie publicznym, lub w ramach sprawowania władzy publicznej powierzonej Administratorowi,

 

Odbiorcy danych osobowych

Odbiorcami do których mogą być przekazane Państwa dane osobowe będą strony i uczestnicy postępowań, lub organy właściwe do załatwienia wniosku na mocy przepisów prawa, którym Wójt Gminy Bielice Państwa wniosek przekazał (np. Urząd Skarbowy).

Odrębną kategorią odbiorców, którym mogą być ujawnione Państwa dane są podmioty, które przetwarzają dane osobowe w imieniu i na zlecenie Administratora, na podstawie zawartej umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych (np. usługa serwisowa systemów informatycznych).

 

Okres przechowywania danych

Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji wskazanego w pkt. 3 celu przetwarzania, w tym również obowiązku archiwizacyjnego wynikającego z przepisów prawa.

 

Prawa osób, których dane dotyczą

Przysługuje Państwu prawo do:

    1. dostępu do treści danych oraz ich sprostowania,
    2. usunięcia danych, gdy przetwarzanie danych nie następuje w celu wywiązania się z obowiązku wynikającego z przepisu prawa, lub w ramach sprawowania władzy publicznej,
    3. ograniczenia przetwarzania danych lub wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania,
    4. cofnięcia zgody, w przypadku, w którym przetwarzanie Państwa danych odbywa się na podstawie udzielonej zgody,
    5. wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy prawa.

 

 

 

STOPKA E-MAIL:

Administratorem Państwa danych osobowych jest Wójt Gminy Bielice. Wszelkie informacje w zakresie ochrony danych osobowych dostępne są na stronie http://bip.bielice.com.pl/dokumenty/menu/121

 

 

 

Metadane - wyciąg z rejestru zmian

Akcja Osoba Data
Dodanie dokumentu: Weronika Tarka 16-01-2020 14:50:30
Osoba, która wytworzyła informację lub odpowiada za treść informacji: Weronika Tarka 16-01-2020
Ostatnia aktualizacja: Weronika Tarka 16-01-2020 14:50:30